Koranbrenning og plassering av ansvar

Koranbrenning og plassering av ansvar
Publisert: 06.04.2011

En pastor i en liten menighet i USA går helt på tvers av budskapet til den Gud han hevder å tilhøre. I stedet for å elske, be for og gjøre godt mot sine meningsmotstandere, brenner han Koranen og blir gnisten som tenner et bål av oppstablet frustrasjon i Afghanistan.

Lytt til radiokommentaren


Har pastor Jones og hans menighet ansvar for hendelsene i Afghanistan? Har han, ved å brenne muslimenes hellige bok, fått blod på sine hender? Det synes FNs spesialutsending til Afghanistan Staffan de Mistura å mene, og gir pastoren store deler av ansvaret for menneskelivene som gikk tapt. Dette er svært problematisk, og kan hindre verdenssamfunnet i å ta et oppgjør med muslimsk fundamentalisme som dreper uskyldige mennesker. Ansvaret for opptøyene og drapene må tydelig plasseres hos opprørerne i Afghanistan, ikke hos provokatøren.

Nå går Jones ut og sier at han vurderer “tiltale” mot profeten Muhammed, og vi står dermed i fare for nye opptøyer og tap av liv. Er det mulig å nekte mennesker i å utføre blasfemiske handlinger, eller er ytringsfriheten så viktig for et demokrati at både kristne, muslimer og andre troende må tåle å få sine religiøse følelser krenket?

Svaret gir seg ikke selv og problemstillingen er kompleks, men demokratiet står i fare dersom islamistiske fundamentalister skal definere hvilke ytringer som er lovlige og ikke.

Så bli utfordringen for oss kristne å ta Jesu ord på alvor og elske, velsigne og be for alle mennesker, også dem som begår drap på uskyldige mennesker i andre land.

Les også: Med rett til å gjøre det usmakelige


Ta 5 minutter - annonse
Det viktigste er ikke å vinne, men å elske

Det viktigste er ikke å vinne, men å elske

«Det viktigste er ikke å vinne, men å delta», sies det i den olympiske bekjennelse. Helt ærlig, er ikke det en temmelig tom floskel?  LES MER
(23.10.2014)
«Ukens ros» til Fædrelandsvennen

«Ukens ros» til Fædrelandsvennen

Fædrelandsvennen har starter en ny tv-serie om livssyn. Familie & Medier roser initiativet. LES MER
(22.10.2014)
Demens rørte Norge

Demens rørte Norge

Denne uken fikk vi et sterkt møte med demente i «Puls» på NRK1. Saken om programleder Helene Sandviks far var denne uken den mest delte saken på sosiale medier i Norge. LES MER
(21.10.2014)
Medieangrep på kristen veiledningsside

Medieangrep på kristen veiledningsside

Vi i Familie & Medier setter stor pris på arbeidet som gjøres i GuttogJente, sier Jarle Haugland. LES MER
(20.10.2014)

Gi Gave

Drømmen: Jesus i mediene

Drømmen: Jesus i mediene


Kan vi forvente at norske tv-kanaler som NRK, TV 2 og TV Norge skal preges av kristen tro? Eller må vi som kristne egentlig bare resignere og ta til takke med de lysglimtene som tross alt finnes i sendeskjemaet?

Les mer

Hva skjer?


 
>Se hele kalenderen
Nettsiden brukte ca. 1 sekund på å laste.Databasekoblinger: 29/28.