Koranbrenning og plassering av ansvar

Koranbrenning og plassering av ansvar
Publisert: 06.04.2011

En pastor i en liten menighet i USA går helt på tvers av budskapet til den Gud han hevder å tilhøre. I stedet for å elske, be for og gjøre godt mot sine meningsmotstandere, brenner han Koranen og blir gnisten som tenner et bål av oppstablet frustrasjon i Afghanistan.

Lytt til radiokommentaren


Har pastor Jones og hans menighet ansvar for hendelsene i Afghanistan? Har han, ved å brenne muslimenes hellige bok, fått blod på sine hender? Det synes FNs spesialutsending til Afghanistan Staffan de Mistura å mene, og gir pastoren store deler av ansvaret for menneskelivene som gikk tapt. Dette er svært problematisk, og kan hindre verdenssamfunnet i å ta et oppgjør med muslimsk fundamentalisme som dreper uskyldige mennesker. Ansvaret for opptøyene og drapene må tydelig plasseres hos opprørerne i Afghanistan, ikke hos provokatøren.

Nå går Jones ut og sier at han vurderer “tiltale” mot profeten Muhammed, og vi står dermed i fare for nye opptøyer og tap av liv. Er det mulig å nekte mennesker i å utføre blasfemiske handlinger, eller er ytringsfriheten så viktig for et demokrati at både kristne, muslimer og andre troende må tåle å få sine religiøse følelser krenket?

Svaret gir seg ikke selv og problemstillingen er kompleks, men demokratiet står i fare dersom islamistiske fundamentalister skal definere hvilke ytringer som er lovlige og ikke.

Så bli utfordringen for oss kristne å ta Jesu ord på alvor og elske, velsigne og be for alle mennesker, også dem som begår drap på uskyldige mennesker i andre land.

Les også: Med rett til å gjøre det usmakelige


Ta 5 minutter - annonse
Styrke i svakhet

Styrke i svakhet

Vi har skapt et samfunn av klatrere. Vi må bli flinkere, komme høyere, bli mer lykkelige. Problemet er at klatringen fører oss nedover. Bort fra livet som sanne mennesker. Spørsmålet er om det finnes en annen vei å gå? LES MER
(02.10.2014)
NRK-program om å vente med sex

NRK-program om å vente med sex

Fire personer fortalte om hvorfor de velger å vente med sex til ekteskapet, i programmet Puls. Morten Eikli stilte opp for å vise andre at det er mulig å vente.  LES MER
(01.10.2014)
En høyere vei

En høyere vei

Det har den siste tiden vært skrevet i Vårt Land og Dagen om “kristent” netthets av Jens Brun-Pedersen. Jeg bruker anførselstegn, for slike holdninger og ord er det tvers motsatte av hva Kristus selv lærte oss, med andre ord antikristelig. Å formidle hat, sjikane, forakt, hets og skitne personangrep i en kristen drakt er rett til kjernen av hva det vil si å misbruke Herren vår Guds navn. Og jeg kjenner jeg blir trist. Trist over at Hans navn blir dratt ned i søla.  LES MER
(25.09.2014)
«Ukens ros» til Telenor

«Ukens ros» til Telenor

Familie & Medier roser Telenor for å sette fokus på digital mobbing.  LES MER
(24.09.2014)

Gi Gave

Drømmen: Jesus i mediene

Drømmen: Jesus i mediene


Kan vi forvente at norske tv-kanaler som NRK, TV 2 og TV Norge skal preges av kristen tro? Eller må vi som kristne egentlig bare resignere og ta til takke med de lysglimtene som tross alt finnes i sendeskjemaet?

Les mer

Hva skjer?


 
>Se hele kalenderen
Nettsiden brukte ca. 0 sekund på å laste.Databasekoblinger: 29/28.