Superbra tv til inspirasjon!

Superbra tv til inspirasjon!
Publisert: 02.05.2012

Fredag møtte jeg et friskt pust midt i virvaret av såpeoperaer med utallige intriger, realityshow som tøyer enhver grense og krimserier som bruker ondskap som underholdning. Det var rett og slett supert tv.

Lytt til radiokommentaren

Supernytt er nyheter for barn mellom 8 – 12 år på NRK Super. I reportasjen jeg så, møter vi fem åttendeklassinger. De sitter i skolens bibliotek og samtaleemnet er helgens planer. Først er det bowling, så blir det film og pizza hjemme hos en av guttene. I lys av tallene som sier at opptil 1 av 5 mindreårige har blitt tilbudt alkohol av eldre venner, stilles spørsmålet om de har planer om å drikke. Svaret er et klart nei! En av guttene konstaterer fakta; Alkohol er ikke bra for unge kropper som enda ikke er ferdig utvokst. De er også opptatt av hva loven sier og at man ikke bør drikke før man kan beherske det. En annen understreker at dersom man blir tilbudt alkohol, har man lov å si nei. Det er viktig å ta egne valg, sier han bestemt og tydelig, med en trettenårings største selvtillit. Disse unge og lovende er gode forbilder for Supernytts seere.

Det krever visdom og gjennomtenkte avgjørelser når man skal introdusere virkeligheten for de unge, med dens utfordringer og utallige valgmuligheter, nød og ondskap. Det er en fin balanse mellom å ansvarliggjøre og engasjere de eldste barna på terskelen til de voksnes verden, og å la barn være i sitt bekymringsløse verdensbilde så lenge de enda er barn.

Takk til Supernytt for at de myndiggjør de unge til å ta egne sunne valg. Supernytt bidrar ikke bare med gode forbilder til de unge. De er også en inspirasjon for resten av medieverden med sin tydelighet og sunne grensesetting. De bidrar til et møte med virkeligheten, som den er. Takk til en medieaktør som tar sitt samfunnsansvar på alvor!

Ukens mediekommentar er skrevet av Kristina Ekerhovd-Ottersen, leder for Ungdom & Medier, kristina@fom.no


Ta 5 minutter - annonse
En høyere vei

En høyere vei

Det har den siste tiden vært skrevet i Vårt Land og Dagen om “kristent” netthets av Jens Brun-Pedersen. Jeg bruker anførselstegn, for slike holdninger og ord er det tvers motsatte av hva Kristus selv lærte oss, med andre ord antikristelig. Å formidle hat, sjikane, forakt, hets og skitne personangrep i en kristen drakt er rett til kjernen av hva det vil si å misbruke Herren vår Guds navn. Og jeg kjenner jeg blir trist. Trist over at Hans navn blir dratt ned i søla.  LES MER
(25.09.2014)
«Ukens ros» til Telenor

«Ukens ros» til Telenor

Familie & Medier roser Telenor for å sette fokus på digital mobbing.  LES MER
(24.09.2014)
«Heaven is for Real» på kinotoppen

«Heaven is for Real» på kinotoppen

Himmelfilmen som ikke skulle vises på norske kinoer er sett av over 13.000 nordmenn.  LES MER
(23.09.2014)
To tips til å lyse opp ungdommers hverdag

To tips til å lyse opp ungdommers hverdag

Hvis du lurer på hvordan du kan støtte ungdommer, så har vi tips basert på det ungdommene selv sier de ønsker.  LES MER
(22.09.2014)

Gi Gave

Drømmen: Jesus i mediene

Drømmen: Jesus i mediene


Kan vi forvente at norske tv-kanaler som NRK, TV 2 og TV Norge skal preges av kristen tro? Eller må vi som kristne egentlig bare resignere og ta til takke med de lysglimtene som tross alt finnes i sendeskjemaet?

Les mer

Hva skjer?


 
>Se hele kalenderen
Nettsiden brukte ca. 1 sekund på å laste.Databasekoblinger: 29/28.